Nulemta. Mokslas apie gyvenimą be...

Nulemta. Mokslas apie gyvenimą be laisvos valios

Autorius: Robert Sapolsky. Vertėjas: Matas Geležauskas. Leidykla: Kitos knygos. Formatas: 15,5 x 23.5 cm. Puslapių skaičius: 426. Viršelis: kietas. Leidimo metai: 2024. Originalo kalba: anglų. Leidinio pavadinimas: Nulemta. Mokslas apie gyvenimą be laisvos valios. ISBN: 9786094276323

22,87 €
Įskaitant mokesčius.

 

Knygoje moksliniais argumentais pagrindžiama, kad žmonės, kaip ir kiti gyvūnai, laisvos valios neturi. Mūsų elgesį nulemia evoliucijos suformuoti genetiniai, biologiniai ir aplinkos veiksniai, – vadinasi, nesame atsakingi ir už savo veiksmus.

Ši hipotezė griauna Vakarų humanizmui būdingą pamatinę žmogiškumo sampratą, grįstą galimybe įvertinti alternatyvas ir laisvai apsispręsti, ir kviečia pamąstyti, kokia galėtų būti laisva valia netikinčių žmonių visuomenė.

Robert M. Sapolsky (gim. 1957) – amerikiečių mokslininkas, Stanfordo universiteto profesorius. Jo indėlis į šiuolaikinę primatologiją, biologiją ir neurobiologiją pripažintas pasauliniu mastu.

„Provokuoja <...>. Jeigu Sapolskio idėjos sulauktų plataus pritarimo, jos iš pamatų pakeistų visuomenę, ypač – baudžiamosios teisenos sistemą.“ Sunday Times

9786094276323
Apžvalgų nėra
Product added to wishlist
Product added to compare.

Lankydamiesi www.knygauk.lt svetainėje, Jūs sutinkate su taisyklėmis, privatumo ir slapukų politika